De auteur
GO is een motto. Armand straalt dit uit en is zeer overtuigd van de kansen aan de andere kant van de grens en dus van de noodzaak om deze stap te maken voor de meeste bedrijven in de euregio.     Lees meer
GO DEEL 2 BESTELLEN
Het boek is een verzameling van mini cases van bedrijven en branches die over de grens stappen hebben gemaakt of soms gemaakt zouden moeten hebben. Vaak zijn het avonturen. BESTEL NU

GO

 

Grenzeloos ondernemen een zakelijke must
Anno nu is grenzeloos ondernemen een pure noodzaak.
De terugval in de economie is een structureel probleem.
In de euregio zijn er volop kansen om de grens over te trekken.
Onbekend maakt onbemind, dus hier ligt nog een heel terrein braak.
Werk aan de winkel voor de meeste ondernemers.
De opzet van de euro is om de internationale concurrentie te verstevigen.
Het betreft landje inpikken en dat betekent zelf inpikken of ingepikt worden.
De concurrent van morgen bevindt zich ook deels aan de andere kant van de grens. Kijk maar naar Vogelzang en en een fenomeen als Media Markt.
Hierop kan men enkel anticiperen door zelf klanten van over de grens aan zich te binden. Echter dat binden lukt pas nadat men ze eerst over de grens gelokt heeft.
De woonboulevard in Heerlen heeft fors in pr en in advertising geïnvesteerd over de grens. Doch ook in contacten werd veel tijd gestoken. Inmiddels heeft de Ikea in Heerlen een klantenaandeel vanuit belgie van 18% en ze kwamen van 4%. Tevens trekken ze een slordige 1 miljoen klanten uit Duitsland jaarlijks. Over hèt outletcentrum in Roermond maar niet te spreken.
Het gaat echter niet alleen over de grote getallen. Ook de kleine eenmanszaak vaart wel bij iedere klant van over de grens. Een boutique, een loodgieter, en een bed and breakfast, noem het zo gek maar op.. Voor allen liggen er kansen over de grens.
Het planmatig benaderen van deze veelal nieuwe en andere markt is een verhaal apart. Het boek, mijn advies en dese site spelen daar een voorlichtende en stimulerende rol in.

Grenzeloos ondernemen doe je eerst en vooral letterlijk. Doch ook figuurlijk is het zaak om grenzeloos te ondernemen. Innoveer, slecht barrières, doe zaken anders dan anders. Nagenoeg alles wordt gekopieerd en steeds vaker en vooral ook sneller. In bijdragen wordt hier op ingehaakt en is stimuleren van grenzeloos ondernemen een speerpunt in allerlei opzichten. Over de grens zakendoen, zeker bij de buren, is een absolute must. Het eerste speerpunt!

Grenzeloos ondernemen ook een prive zin is een must.
Ook in prive opzicht is het van levensbelang om grenzeloos te ondernemen.
Verleg je grenzen, roest niet vast, maak stappen, innoveer, verleg je grenzen.
Ook hiervan worden in lezingen en/of ondernemersadvies legio voorbeelden en tools aangereikt. Dit moet leiden tot actie van ondernemers. Prive personen en gezinshuishouding zijn daarbij evenzeer ondernemers. Zij moeten immers ook stappen maken en werken met budgetten en hebben toekomstplannen.
Stilstand betekent geen vooruitgang. Vandaar de noodzaak tot grenzeloze handel en wandel.